teknikerfrun.blogg.se

Följ med på våran fantastiska resa till Newport News, Virginia. Kommer skriva om våra dagliga aktiviteter, väder och vind. Kommer skriva om alla olika fantastiska ställen vi besöker, maten vi äter och stranden vi på går på. Hoppas ni kommer njuta lika mycket som oss genom min blogg

Besök på IKEA & svenska klubben

Publicerad 2016-03-23 02:13:28 i

Helgen har paserat och även besökes på IKEA. Vart lite mycket att stå i nu i dagarna så har inte hunnit skrivit så mycket i bloggen tyvärr. Men ska försöka komma ihåg allt vi hittat på ;) 




I lördags var det dax för en resa till Washington och IKEA för shopping och delvis kompletera det som inte kom med beställningen från IKEA från början. 

Att kliva in på IKEA var som många redan vet, att kliva in på vilket annat varuhus i hela världen (äntligen en trygg affär!) så som svensk var ju detta helt klart underbart! 
Det mesta var detsamma när det gäller sortimentet oxå visa saker var anorlunda som sängar och lakan då man kör på King, Queen eller Twin size här, väldigt förrvirande men ah vet att vi har en king size säng med twin täcke+kudde... 




Men det allra bästa var att få äta swedisch meatballs👌 Köttbullar, mos, gräddsås och lingonsylt. Kan jag säga att både jag och magen var nöjd? Smaka precis som IKEA hemma så bara att tack och ta emot! 






Ett kärt besök i bistorn blev som gräddet på moset och svidande i plånboken... 4 flaskor a 500ml påskmust, 1 burk lingonsylt, 1 flaska fläderasft, 1 flaska lingonsaft, hand full lösgodis (inte min grej men var tvungen bara för att..) 1 marabou 250g choklad kaka, 2 marabru choklad rör, 2 förpackningar knäckebröd, 1 liten påse skum kycklingar.. Tror det var det stora hela dör 400:- (!!!) ja joo liite dyrare än hemma... Glömde dok kalles kaviar... Men ska la dit snart igen så då får jag köpa mig 1 eller 2 tuber ;) 
Sen bldv det 1 pizza slize med klor-lingon-dricka innan vi begav oss hem igen. 




Hemvägen var dok mindre kul med regn. Tog ca 2 1/2 timme att köra så det var helt ok! Trafiken flöt på bra och det gäller att läsa skylar och kolla ordentligt på GPSen vart man kör för det är inte lätt när filerna blir fler och fler och mindre och midre sen ska helt plötsligt korsa 4 filer i ett nafs! *torkar svett * men är glad att jag inte är i egoistiska sverige vid det laget, här visar man faktiskt hänsyn till andra i trafiken, wow helt otroligt! Eller hur! ;D Sen bäata cooldrivern (heter de va? ;b ) Sofie med oxå! Så kan inte bli bättre! 


* * * 

På söndagen var tanken att det skulle bli en dag på Virginia beatch meen himlen öppna sig och kände inte alls mig lika taggad med att gå på stranden och kolla läget, så sparar det till senare.
Så då blev det en enkel resa med nästan hela gänget (1 familj fattades) till svenskaklubben. Det är en klubb som gillar sverige och dom som är med i klubben har rötter i sverige (någon in gift från canada och någon mer stans ifrån ;) ) 
Det bjöds på "svensk smörgåsbord" det var ju värt ett försök men svenskt... mjaa det kan nog diskuteras! Men otroligt trevliga och underbara personer! Prata med Jonna som hade rötter från Örebro så behöver jag säga att vi tog ett snack? ;) Vi satt och åt med en man vid namn Bob som har släkt på Öland som odlar jordgubbar och säljer solrosor (!!!) vildblommor... Konstigt för dom och underbart för oss :)  
Vi kommer absolut åka sit igen och då ska jag göra riktiga svenska köttbullar och ta med 👍 




Med detta låter jag bilden säga sitt ⬇ 





Se Yaa XoXo 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-03-23 08:21:49

Haha 😀 Ni verkade ha en riktig kul och dyr resa. Självklart ska du bjuda på riktiga köttbullar men risken är att då får du alltid åka dit med köttbullar. Kram på dig från oss allihop.😀

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela